edimax WirelessLan drivers?

Live forum: http://rt2x00.serialmonkey.com/viewtopic.php?t=4514

qwe010

24-12-2007 16:21:21

hello

i have fedora3

i want install drivers

but i don't see any drivers for linux in the CD When purchased the Edimax product

This image product

[img6cyx57c4]http://www.edimax.com/images/Image/productimage/wireless/217x205/EW-7728In217x205.jpg[/img6cyx57c4]

i contact edimax support

--

Hi Qwe:



Please link the following web site fir EW-7728In Linux source code



http//www.ralink.com.tw/data/drivers/2 ... _WebUI.tgz


--

i download that

and i try by 2 way ( auto / manual )


but i see this error all time

[code6cyx57c4][root@localhost nvram]# pwd
/home/ralink/WebUI/nvram
[root@localhost nvram]# make
gcc -DUSE_HOSTCC -DRT2860STA -DKerver_6 -Wall -g -c -o nvram_env.o
nvram_env.cnvram_env.c:39:27: mtd/mtd-user.h: No such file or directory
nvram_env.c: In function `flash_io':
nvram_env.c:690: error: `erase_info_t' undeclared (first use in this
function)
nvram_env.c:690: error: (Each undeclared identifier is reported only
once
nvram_env.c:690: error: for each function it appears in.)
nvram_env.c:690: error: syntax error before "erase"
nvram_env.c:732: error: `erase' undeclared (first use in this function)
make: *** [nvram_env.o] Error 1
[root@localhost nvram]#[/code6cyx57c4]



[code6cyx57c4][root@localhost home]# lspci
bash: lspci: command not found
[root@localhost home]# /sbin/lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. P4M266 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8633 [Apollo Pro266 AGP]
00:05.0 Modem: PCTel Inc HSP56 MicroModem (rev 04)
00:06.0 Network controller: RaLink: Unknown device 0401
00:07.0 Communication controller: Conexant HSF 56k HSFi Modem (rev 01)
00:0f.0 IDE interface: VIA Technologies, Inc.
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge
[KT600/K8T800 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc.
VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II]
(rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: S3 Inc. VT8375 [ProSavage8
KM266/KL266]
[root@localhost home]#[/code6cyx57c4]



what the problem please ?

IvD

24-12-2007 16:28:53

Try using the rt61 driver from this website.
Using drivers from the Ralink website are not supported on this forum.

qwe010

25-12-2007 23:28:18

thanks IvD i did

i download rt61-1.1.0-b2.tar

and compile it

but in the last thing

--
Start 'system-config-network',
New->Wireless connection,
select 'RaLink Ralink RT2600 802.11 MIMO (wlan0)'
--

i try to active it but i see that

[code3ds0ej2w]ra0...network-functions: line 262: 3857 Segmentation fault ip link
set dev $1 up >/dev/null 2>&1[/code3ds0ej2w]

what the problem please ?

Spy84464

27-12-2007 15:39:36

Hello,
Apparently the fedora tool dislikes our driver, try to configure your card with "iwconfig", as explained in the file "iwpriv_usage.txt" coming with the driver (in the "Module" directory). Alternatively, you can download and install RutilT, there's a link in our download section.

Regards,
Romain