connection problem for my mips board

Live forum: http://rt2x00.serialmonkey.com/viewtopic.php?t=5187

shivakumar

04-02-2009 04:35:47

hi all,
This is my first post.I hope you help me to dig out my issue.
I have embedded board which has mips architecture .
system specification-
My usb wireless dongle is rt2571wf.
#uname -r
2.6.21.3PNX8550
I cross compiled rt73-cvs-2009020123 (latest cvs version) and wireless tools(29 version) .
I succesfully established connection with these command -
ifconfig eth0 down
insmod rt73.ko debug=31
ifconfig wlan0 inet 192.168.0.155 up
route -A inet add default gw 192.168.0.4 wlan0
iwconfig rausb0 mode Managed
iwconfig wlan0 essid any


Here is first dmesg<5>Linux version 2.6.21.3PNX8550 (root@nk93) (gcc version 4.0.0 (DENX ELDK 4.0 4.0.0)) #10952 Wed J9<4>setupAnabel primary & secondary video channel
<4>Setting initial splash screen display mode SD (60Hz)
<4>CPU revision is 00061200
<4>Determined physical RAM map
<4> memory 08000000 @ 00000000 (usable)
<7>On node 0 totalpages 32768
<7> DMA zone 256 pages used for memmap
<7> DMA zone 0 pages reserved
<7> DMA zone 32512 pages, LIFO batch7
<7> Normal zone 0 pages used for memmap
<4>Built 1 zonelists. Total pages 32512
<5>Kernel command line rootflags=noatime rootfstype=ejffs2 root=/dev/mtdblock6 ro mtdparts=Flash10<4>Primary instruction cache 16kB, physically tagged, 2-way, linesize 32 bytes.
<4>Primary data cache 16kB, 4-way, linesize 32 bytes.
<6>Synthesized TLB refill handler (34 instructions).
<6>Synthesized TLB load handler fastpath (32 instructions).
<6>Synthesized TLB store handler fastpath (32 instructions).
<6>Synthesized TLB modify handler fastpath (31 instructions).
<4>PID hash table entries 512 (order 9, 2048 bytes)
<4>Using 250.714 MHz high precision timer.
<4>Console colour dummy device 80x25
<4>Dentry cache hash table entries 16384 (order 4, 65536 bytes)
<4>Inode-cache hash table entries 8192 (order 3, 32768 bytes)
<6>Memory 125440k/131072k available (3018k kernel code, 5552k reserved, 662k data, 132k init, 0k h)<7>Calibrating delay loop... 249.34 BogoMIPS (lpj=498688)
<4>Mount-cache hash table entries 512
<6>NET Registered protocol family 16
<4>registering PCI controller with io_map_base unset
<5>SCSI subsystem initialized
<7>libata version 2.20 loaded.
<6>usbcore registered new interface driver usbfs
<6>usbcore registered new interface driver hub
<6>usbcore registered new device driver usb
<6>Time MIPS clocksource has been installed.
<6>NET Registered protocol family 2
<4>IP route cache hash table entries 1024 (order 0, 4096 bytes)
<4>TCP established hash table entries 4096 (order 3, 32768 bytes)
<4>TCP bind hash table entries 4096 (order 2, 16384 bytes)
<6>TCP Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
<6>TCP reno registered
<6>EJFFS2 version 2.2. (NAND) (C) 2001-2006 Red Hat, Inc.
<4>Allocating cipher Settiing Key=ok
<6>io scheduler noop registered
<6>io scheduler anticipatory registered (default)
<6>Serial PNX8XXX driver $Revision 1.2 $
<6>pnx8xxx-uart ttyS0 at MMIO 0xbbe4a000 (irq = 27) is a PNX8XXX
<6>pnx8xxx-uart ttyS1 at MMIO 0xbbe4b000 (irq = 28) is a PNX8XXX
<6>loop loaded (max 8 devices)
<6>8139too Fast Ethernet driver 0.9.28
<4>PCI Enabling device 0000000a.0 (0000 -> 0003)
<7>PCI Setting latency timer of device 0000000a.0 to 64
<6>eth0 RealTek RTL8139 at 0xc0050100, 001d202386de, IRQ 55
<7>eth0 Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
<6>block2mtd version $Revision 1.30 $
<6>Driver for NAND Flash on the PNX8550 XIO bus (Jan 14 2009-155818)
<6>Auto detected a >= 64MByte device on a 8 bit bus
<6>NAND device Manufacturer ID 0xad, Chip ID 0x76 (Hynix NAND 64MiB 3,3V 8-bit)
<6>Scanning device for bad blocks
<5>Creating 7 MTD partitions on "NAND 64MiB 3,3V 8-bit"
<5>0x00000000-0x00004000 "microBTM"
<5>0x00004000-0x00040000 "bootloader"
<5>0x00040000-0x00600000 "ROMFS-Tools"
<5>0x00600000-0x01000000 "ROMFS-User"
<5>0x01000000-0x01014000 "Partition-Table"
<5>0x01014000-0x01104000 "Settings"
<5>0x01104000-0x04104000 "User"
<4>mtd partition "User" extends beyond the end of device "NAND 64MiB 3,3V 8-bit" -- size truncated0<4>PCI Enabling device 00000009.2 (0000 -> 0002)
<7>PCI Setting latency timer of device 00000009.2 to 64
<6>ehci_hcd 00000009.2 EHCI Host Controller
<6>ehci_hcd 00000009.2 new USB bus registered, assigned bus number 1
<6>ehci_hcd 00000009.2 irq 55, io mem 0x20002000
<6>ehci_hcd 00000009.2 USB 2.0 started, EHCI 0.95, driver 10 Dec 2004
<6>usb usb1 configuration #1 chosen from 1 choice
<6>hub 1-01.0 USB hub found
<6>hub 1-01.0 4 ports detected
<7>ohci_hcd 2006 August 04 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
<6>pnx8550-ohci pnx8550-ohci PNX8550 OHCI
<6>pnx8550-ohci pnx8550-ohci new USB bus registered, assigned bus number 2
<6>pnx8550-ohci pnx8550-ohci irq 13, io mem 0x1be48000
<6>usb usb2 configuration #1 chosen from 1 choice
<6>hub 2-01.0 USB hub found
<6>hub 2-01.0 2 ports detected
<4>PCI Enabling device 00000009.0 (0000 -> 0002)
<7>PCI Setting latency timer of device 00000009.0 to 64
<6>ohci_hcd 00000009.0 OHCI Host Controller
<6>ohci_hcd 00000009.0 new USB bus registered, assigned bus number 3
<6>ohci_hcd 00000009.0 irq 55, io mem 0x20000000
<6>usb 1-2 new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
<6>usb usb3 configuration #1 chosen from 1 choice
<6>hub 3-01.0 USB hub found
<6>hub 3-01.0 2 ports detected
<6>usb 1-2 configuration #1 chosen from 1 choice
<4>PCI Enabling device 00000009.1 (0000 -> 0002)
<7>PCI Setting latency timer of device 00000009.1 to 64
<6>ohci_hcd 00000009.1 OHCI Host Controller
<6>ohci_hcd 00000009.1 new USB bus registered, assigned bus number 4
<6>ohci_hcd 00000009.1 irq 55, io mem 0x20001000
<6>usb usb4 configuration #1 chosen from 1 choice
<6>hub 4-01.0 USB hub found
<6>hub 4-01.0 2 ports detected
<6>i2c /dev entries driver
<6>device-mapper ioctl 4.11.0-ioctl (2006-10-12) initialised dm-devel@redhat.com
<6>IPv4 over IPv4 tunneling driver
<4>ip_tables (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
<4>arp_tables (C) 2002 David S. Miller
<6>TCP cubic registered
<6>NET Registered protocol family 1
<6>NET Registered protocol family 10
<6>IPv6 over IPv4 tunneling driver
<6>NET Registered protocol family 17
<4>Empty flash at 0x01e19004 ends at 0x01e19200
<4>VFS Mounted root (ejffs2 filesystem) readonly.
<6>Freeing unused kernel memory 132k freed
<4>Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5
<6>Luddite version 3, exported Mon Apr 25 104008 BST 2005
<7>TM0 detected clock 270000000
<7>lud_core Registering devfs device 0/lud
<7>TM1 detected clock 270000000
<7>lud_core Registering devfs device 1/lud
<7>NXP /proc entries driver (Dec 6 2007-220726)
<6>dspinfo Initialising DSP Info Driver
<6>JFFS2 version 2.2. (NAND) (C) 2001-2006 Red Hat, Inc.
<4>Empty flash at 0x00010360 ends at 0x00010400
<7>PNX8550 MMIO Driver (Dec 6 2007-220725)
<7>i2c-algo-IP3203.o i2c IP3203 algorithm module
<7>i2c-algo-IP0105.o i2c IP0105 algorithm module
<7>Analog Backend driver (Dec 6 2007-220736)
<7>AK470X (AV Scart switch) driver (Dec 6 2007-220737) - Device AK4706 Loopthrough disabled
<7>SAA8510 (Anabel) driver (Dec 6 2007-220738)
<6>Using specified video mode (NTSC-M-RGB)
<6>vdenc0 PNX8510 Driver video denc device
<6>Using specified video mode (PAL-CVBS)
<6>vdenc1 PNX8550 Internal Vdenc video denc device
<7>Dbg driver (Dec 6 2007-220709)
<7>TriMedia RPC driver (Dec 6 2007-220729)
<7>Debug Buffer Print driver (Dec 6 2007-220708)
<7>PNX8550 GPIO driver (Dec 6 2007-220722)
<7>STB-810 ALSA Audio Driver (Dec 6 2007-220706)
<5>EJFFS2 notice (412) check_node_data wrong data CRC in data node at 0x027ea600 read 0xcf8b19f1.<6>usbcore registered new interface driver snd-usb-audio
<6>pnxdraw Initialised (Compiled Dec 6 2007-220715)
<6>usb 1-1 new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
<6>usb 1-1 configuration #1 chosen from 1 choice
<4>Luddite 0 [ Mon Apr 25 104008 BST 2005 tm32v2 TCS4.50 NDK (tmosal)] started
<7>phStbStreamingSystem kernel module proxy (Dec 6 2007-220731)
<7>Video Layer driver (Dec 6 2007-220734)
<7>5L You have chosen an output format of 'ntsc'
<7>2L You have chosen an output format of 'pal'
<7>Video Renderer driver (5L created) (Dec 6 2007-220733)
<7>FBRead Driver (Dec 6 2007-220730)
<6>dspmem Initialising DSP memory Driver
<7>Framebuffer driver Using FormatARGB8888 Width720 Height480 renderer_id=0
<7>Framebuffer driver Created FBRead Resource0 StbFBRead0 buffer0xEE00000
<7>Framebuffer driver You have a scaled output resolution
<7>Framebuffer driver Flicker Filtering Enabled
<7>Framebuffer driver (Dec 6 2007-220720) w=720 h=480 bytespp=4
<4>StbRpc Warning phStbRpc_Xfer_Create handler=1-File lud_get_node_link("rpc1-2") failed
<6>Initializing USB Mass Storage driver...
<6>scsi0 SCSI emulation for USB Mass Storage devices
<6>usbcore registered new interface driver usb-storage
<6>USB Mass Storage support registered.
<7>usb-storage device found at 3
<7>usb-storage waiting for device to settle before scanning
<6>usbcore registered new interface driver usbhid
<6>drivers/usb/input/hid-core.c v2.6USB HID core driver
<6>mice PS/2 mouse device common for all mice
<4>Philips PNX8550 Demux HW driver (Dec 6 2007-220710)
<4>DVB registering new adapter (pnx8550vmsp0).
<4>DVB registering new adapter (pnx8550vmsp1).
<4>DVB registering new adapter (pnx8550pdma0).
<4>DVB registering new adapter (pnx8550pdma1).
<4>NXP PNX8550 DVB adapter driver (Dec 6 2007-220712)
<6>eth0 link down
<6>ADDRCONF(NETDEV_UP) eth0 link is not ready
<6>DSP Pipe driver (Dec 6 2007-220719)
<5>scsi 0000 Direct-Access 811 ATA/ ATAPI Device 0014 PQ 0 ANSI 0
<5>sd 0000 Attached scsi disk sda
<7>usb-storage device scan complete
<6>rt73 init
<7>rt73 --> usb_rtusb_probe (2.6)
<6>rt73 idVendor = 0x18e8, idProduct = 0x6238
<7>rt73 usb device name wlan0
<7>rt73 BulkOutMaxPacketSize 512
<7>rt73 rt73_get_ether_stats --->
<7>rt73 --> LoadFirmware
<7>rt73 2048 bytes written to device.
<7>rt73 <-- LoadFirmware (status 0, loaded 2048)
<7>rt73 --> PortCfgInit
<7>rt73 <-- PortCfgInit
<7>rt73 --> RTMPInitAdapterBlock
<7>rt73 <-- RTMPInitAdapterBlock
<7>rt73 --> NICInitTransmit
<7>rt73 --> NICInitRecv
<7>rt73 <-- NICInitRecv status=0
<7>rt73 --> MlmeInit
<7>rt73 ==> MlmeInitMemoryHandler
<7>rt73 <== MlmeInitMemoryHandler Status=0
<7>rt73 <-- MlmeInit
<7>rt73 --> NICInitializeAsic ASIC Ver 0x2573a
<7>rt73 BBP version = 22
<7>rt73 <-- NICInitializeAsic
<7>rt73 --> NICReadEEPROMParameters
<7>rt73 - Local MAC = 000df04c32b0
<7>rt73 E2PROM Version = 1, FAE release #4
<7>rt73 Tx power for channel 1 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 2 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 3 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 4 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 5 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 6 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 7 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 8 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 9 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 10 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 11 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 12 0x10
<7>rt73 Tx power for channel 13 0x11
<7>rt73 Tx power for channel 14 0x11
<7>rt73 Tx power for channel 36 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 40 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 44 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 48 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 52 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 56 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 60 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 64 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 100 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 104 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 108 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 112 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 116 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 120 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 124 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 128 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 132 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 136 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 140 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 149 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 153 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 157 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 161 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 165 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 34 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 38 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 42 0xff
<7>rt73 Tx power for channel 46 0xff
<7>rt73 E2PROM G Tssi[-4 .. +4] = 255 255 255 255 - 255 -255 255 255 255, step=255, tuning=0
<7>rt73 E2PROM A Tssi[-4 .. +4] = 255 255 255 255 - 255 -255 255 255 255, step=255, tuning=0
<7>rt73 E2PROM[EEPROM_FREQ_OFFSET]=0xff10
<7>rt73 E2PROM RF freq offset=0x10
<7>rt73 E2PROM[EEPROM_RSSI_BG_OFFSET]=0xff00
<7>rt73 E2PROM[EEPROM_RSSI_A_OFFSET]=0xffff
<7>rt73 E2PROM[EEPROM_LED_OFFSET]=0x0100
<7>rt73 E2PROM[EEPROM_TXPOWER_DELTA_OFFSET]=0xff82
<7>rt73 <-- NICReadEEPROMParameters
<7>rt73 --> NICInitAsicFromEEPROM
<7>rt73 pAd->RfIcType = 2
<7>rt73 Use Hw Radio Control Pin=1; if used Pin=1;
<7>rt73 RFIC=2, LED mode=1
<7>rt73 <-- NICInitAsicFromEEPROM
<6>rt73 using permanent MAC addr
<7>rt73 - using permanent MAC addr
<6>rt73 Active MAC addr 000df04c32b0
<6>rt73 Local MAC = 000df04c32b0
<7>rt73 - RTUSBWriteHWMACAddress Local MAC = 000df04c32b0
<7>rt73 RTMPSetPhyMode(=0)
<7>rt73 country code=0/0, RFIC=2, PHY mode=0, support 11 channels
<7>rt73 channel # 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
<7>rt73 Exptected ACK rate[1] = 1 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[2] = 2 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[5] = 5 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[11] = 11 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[6] = 6 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[9] = 6 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[12] = 12 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[18] = 12 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[24] = 24 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[36] = 24 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[48] = 24 Mbps
<7>rt73 Exptected ACK rate[54] = 24 Mbps
<7>rt73 MlmeUpdateTxRates (MaxDesire=54, MaxSupport=54, MaxTxRate=54, Rate Switching =1)
<7>rt73 MlmeUpdateTxRates (TxRate=54, RtsRate=2, BasicRateBitmap=0x015f)
<7>rt73 AsicSetSlotTime(=9 us)
<7>rt73 - (CreateThreads) Mlme pid=871, Cmd pid=872
<7>rt73 <-- common_probe Status = 0
<7>rt73 <-- usb_rtusb_probe res=0
<6>usbcore registered new interface driver rt73
<7>rt73 --> MlmeThread
<7>rt73 --> RTUSBCmdThread



it shows me following output when i typed iwconfig-lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

tunl0 no wireless extensions.

sit0 no wireless extensions.

wlan0 RT73 WLAN ESSID"default"
ModeManaged Frequency=2.437 GHz Access Point "my access point "
Bit Rate=54 Mb/s
Encryption keyoff
Link Quality=100/100 Signal level-34 dBm Noise level-79 dBm
Rx invalid nwid0 Rx invalid crypt0 Rx invalid frag0
Tx excessive retries0 Invalid misc0 Missed beacon0

If i am browsing or doing some file transfer on my wireless ...........I faced connection cut after every 5 to 30 minutes.After that I have to reboot my board or removing my donlge and plug in again and follow same procedure.
I attached my dmesg. i follow all the steps given on ur forum.
Please help me.
Regards
shiva[attachment=01pg1mhlk]out3.txt[/attachment1pg1mhlk]

shivakumar

21-02-2009 10:32:39

I solve it by disabling EHCI_HCD in my kernel.
Thanks any way
shiva