rt73 on davinci(ARM)

Live forum: http://rt2x00.serialmonkey.com/viewtopic.php?t=4457

superku

22-11-2007 03:52:22

hello,everyons

I have the task to run the USB wirelesslan adapter on davinci(ARM) linux system. I crosscompile the rt73 driver without error.But when I insmod the rt73.ko,I get the errors

Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

the dmesg message is
rt73 Unknown symbol release_firmware
rt73 Unknown symbol request_firmware
rt73 Unknown symbol wireless_send_event

is anyone can tell me why and how to solve this problem? Thanks

IvD

22-11-2007 17:43:06

Did you enable the config option FW_LOADER in your kernel?

superku

23-11-2007 00:38:29

yes I have selected the option "Device Drivers-->Genertic Drivers Option-->Hotplug firmware loading support"

My system is montavista and the kernel version is 2.6.10

rkutelmakh

13-12-2007 13:13:20

I have the same problem.
I am working with Mandrakelinux 10.1.
After configuring kernel sources (CONFIG_FW_LOADER=m), compiling driver and trying to install with insmod, dmesg gives me following
rt73 Unknown symbol release_firmware
rt73 Unknown symbol request_firmware

What should I do?
Thanks, Roman.

rkutelmakh

13-12-2007 13:14:31

kernel version is 2.6.8.1-12mdk

rkutelmakh

13-12-2007 13:21:45

Maybe it is possible to change the sources of the driver, i.e. not using firmware file?
Which variants I have?
Please provide me.
Thanks!

Spy84464

13-12-2007 20:26:20

Hello,
Is the userspace tool (udev or hotplug) running properly? There are some version of the driver out there in which the firmware is built-in, but I don't know where you can find such version.

Regards,
Romain

freewish

08-05-2008 14:41:47

hello,everyons

I have the task to run the USB wirelesslan adapter on davinci(ARM) linux system. I crosscompile the rt73 driver without error.But when I insmod the rt73.ko,I get the errors

Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

the dmesg message is
rt73 Unknown symbol release_firmware
rt73 Unknown symbol request_firmware
rt73 Unknown symbol wireless_send_event

is anyone can tell me why and how to solve this problem? Thanks[/quote2y1d28e8]

Hello, I solved the problem of "rt73 Unknown symbol wireless_send_event" by selecting [Device Drivers] -> [Networking support] -> [Wireless LAN(non-hamradio)] -> Wireless LAN drivers (non-hamradio) & Wireless Extensions.

But I don't encounter the former two error messages.

By the way after inserting the rt73.ko kernel module, I first "ifconfig rausb0 up".
It shows the error message "usb 1-1 ifconfig timed out on ep0out timeout".

Does anyone know how to solve it? thanks!