[rt2x00-users] rt73usb cause system to crash after resuming from suspend

Leonardo Luiz Padovani da Mata leonardol at syst.com.br
Wed Feb 2 08:02:53 AEDT 2011


On Tue, Feb 1, 2011 at 3:02 PM, Johannes Stezenbach <js at sig21.net> wrote:
> On Tue, Feb 01, 2011 at 01:45:45PM -0200, Leonardo Luiz Padovani da Mata wrote:
>> On Mon, Jan 31, 2011 at 11:40 AM, Johannes Stezenbach <js at sig21.net> wrote:
>> >
>> > I'm running wireless-testing on an embedded ARM board and
>> > rmmod rt73usb or hot-unplug of the USB dongle while in use
>> > works, no crash.  Do you get any messages before the hang?
>>
>> No visible messages, i've rebooted the machine but the messages are
>> not written on the log.
>>
>> > Did you try the rmmod from the console (not in X)?
>>
>> Yes, the command hangs anyway.
>>
>> > Does SysRq-P, T or W still work and show something interesting?
>>
>> I'm not sure if those commands work because to type SysRq on the
>> keyboard of the classmate pc we need to press Fn+PrintScreen.
>
> That's depressing :-(
>
>> Is there anything else i can try?
>
> Make sure you enable lockup detectors in kernel debug options:
>
> CONFIG_LOCKUP_DETECTOR=y
> CONFIG_HARDLOCKUP_DETECTOR=y
> CONFIG_DETECT_HUNG_TASK=y
>
> You need to wait long enough before rebooting after a hang,
> it can take one or two minutes for messages to appear.

no messages displayed.. Maybe Helmut is right about watchdog problems.


>
>
> Johannes
>



-- 
Leonardo Luiz Padovani da Mata

International Syst S/A
Metasys Tecnologia
Software Engineer Metasys MeeGo Team

leonardol at metasys.com.br
+55-31-3503-9040

"May the force be with you, always"
"Nerd Pride... eu tenho. Voce tem?"




More information about the users mailing list